Coronavirus update


Beste patiënten/cliënten van Tandartsenpraktijk Leidschenhof,

Wij mogen onze werkzaamheden in de tandartspraktijk met ingang van 28 april jl. weer hervatten. Wij vinden uw mondgezondheid erg belangrijk, dus zijn blij dat we weer voor u klaar mogen staan! Vanzelfsprekend stellen we uw en onze gezondheid voorop bij het hervatten van de mondzorg. Hierdoor gelden wel verschillende voorwaarden om een afspraak door te kunnen laten gaan. Daarnaast hebben wij ook verschillende extra hygiënemaatregelen genomen ter bescherming van zowel uw als onze gezondheid.
Hieronder staat de belangrijkste informatie voor u op een rijtje. Wij verzoeken u deze eerst goed door te lezen alvorens telefonisch of per e-mail contact met ons op te nemen. Dit vragen wij vooral omdat wij ervaren dat het in deze periode extra druk is met patiënten die ons bellen en e-mailen. Hartelijk dank voor uw begrip.

Toeslag voor extra maatregelen in verband met SARS-CoV-2
U kunt bij ons veilig terecht voor uw mondzorgbehandeling. Voor de extra maatregelen die wij nemen in verband met het SARS-CoV-2 virus brengen wij een toeslag van € 4,26 per patiënt in rekening. Als u een mondzorgverzekering heeft, wordt deze toeslag door uw ziektekostenverzekeraar vergoed.

Klik op een vraag om het antwoord te zien.

Kan mijn afspraak nog doorgaan?

In principe kan uw afspraak doorgaan, mits u geen klachten heeft gerelateerd aan het coronavirus. In de week voor uw afspraak ontvangt u van ons een afspraakherinnering met het verzoek om een vragenlijst in te vullen (zogenaamde triage). Om uw afspraak door te laten gaan is het noodzakelijk dat u deze vragenlijst invult. Mocht u desondanks toch uw afspraak af willen zeggen, dan verzoeken wij u ons minimaal 24 uur van te voren hierover te informeren, ander kunnen er kosten in rekening gebracht worden. Bij voorkeur per e-mail op info@leidschenhof.nl.

Ik had een afspraak staan in de periode dat jullie gesloten waren, wat gebeurt daar mee?

Onze praktijk is in de periode van 16 maart tot en met 27 april gesloten geweest op aanraden van de mondzorgkoepel. Wij zijn in deze periode wel open gebleven voor spoedbehandelingen. U heeft van ons een bericht ontvangen dat uw afspraak in deze periode niet door kon gaan. Vanaf 28 april zijn wij weer alle afspraken aan het (her)plannen en u heeft hiervoor een e-mail ontvangen met het verzoek een vragenlijst op onze website in te vullen, of wij hebben u op een andere manier gecontacteerd. Indien u geen bericht van ons heeft ontvangen, verzoeken wij u contact met ons op te nemen, bij voorkeur via e-mail (info@leidschenhof.nl) of het contactformulier op onze website.

Val ik in een risicogroep en kan ik dan nog een afspraak hebben?

Mensen in een risicogroep zijn mensen die ouder zijn dan 70 jaar, en/of één van de volgende medische aandoeningen:

 • chronische afwijkingen en functiestoornissen van de luchtwegen en longen; en/of
 • chronische hartaandoeningen; en/of
 • diabetes mellitus; en/of
 • nierafwijkingen die leiden tot niertransplantatie of nierdialyse; en/of
 • verminderde weerstand door auto-immuunziekte, orgaantransplantatie, asplenie, chemotherapie, bestraling voor kankerbestrijding of andere afweerstoornissen; en/of
 • HIV.

Indien in de risicogroep valt en u toch graag een afspraak wilt bij uw tandarts of mondhygiënist, dan verzoeken wij u ons hiervoor te bellen. Tijdens het gesprek kunnen wij dan bepalen of een afspraak eventueel mogelijk is. Dit zal dan naar verwachting een afspraak aan het begin van de dag zijn, om u als eerste patiënt van die dag te behandelen.

Welke maatregelen hebben jullie in de tandartsenpraktijk genomen?

Tandartspraktijken zijn al vele jaren gebonden aan strenge hygiëne richtlijnen waardoor wij er aan gewend zijn om op een zeer hygiënisch wijze te werken en om te gaan met patiënten. In verband met het coronavirus hebben wij daarbij nog meerdere maatregelen getroffen ter bescherming van uw en onze gezondheid.

 • Afspraken worden ruimer gepland met extra tijd tussen de afspraken. Dit is vooral nodig om de behandelkamers tussen iedere afspraak extra te reinigen. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat de wachtkamer maar beperkt gebruikt hoeft te worden voor wachtende patiënten.
 • Bij de balie, in de wachtkamer en in de behandelkamers geldt ook de 1,5 meter regel.
 • Patiënten worden verzocht zoveel mogelijk alleen naar hun afspraak te komen.
 • Tijdens het bezoek aan de praktijk is het niet mogelijk om het toilet te gebruiken, of uw tanden te poetsen.
 • Tijdens de behandelingen dragen onze medewerkers een gezichtsmasker.
 • Onze tijdschriften, folders en kinderspeelgoed zijn verwijderd.
 • Wij verzoeken onze patiënten om zoveel mogelijk contactloos te betalen.
 • Wij desinfecteren deurkrukken, tafeloppervlakten, stoelen regelmatig met alcohol.
 • In de behandelkamers hebben wij extra luchtreinigers geplaatst.

 

Meer informatie kunt u hier vinden: Coronavirus: kun je weer gewoon naar de tandarts?

[laatste update: 29 juli 2020]