Coronavirus – Tandartsenpraktijk Leidschenhof – Den Haag

Uw tandarts in Den Haag-Leidschenveen

Bij ons staan persoonlijk contact en hoogwaardige zorg voorop. Als team besteden wij veel aandacht aan onze patiënten en streven we ernaar de hoogst mogelijke kwaliteit te leveren.

Voor de meest recente informatie omtrent onze zorg en het coronavirus (COVID-19) verwijzen wij u naar de coronavirus update pagina.

Coronavirus

Beste patiënten/cliënten van Tandartsenpraktijk Leidschenhof,

Na een korte sluiting in 2020 tijdens de eerste lockdown zijn wij sindsdien gewoon open om al onze werkzaamheden in de tandartspraktijk uit te voeren. Wij vinden uw mondgezondheid erg belangrijk, dus zijn blij dat we voor u klaar mogen staan! Vanzelfsprekend stellen we uw en onze gezondheid voorop bij de mondzorg. Hierdoor gelden wel verschillende voorwaarden om een afspraak door te kunnen laten gaan. Daarnaast hebben wij ook verschillende extra hygiënemaatregelen genomen ter bescherming van zowel uw als onze gezondheid.
Hieronder staat de belangrijkste informatie voor u op een rijtje. Wij verzoeken u deze eerst goed door te lezen alvorens telefonisch of per e-mail contact met ons op te nemen. Dit vragen wij vooral omdat wij ervaren dat het in deze periode extra druk is met patiënten die ons bellen en e-mailen. Hartelijk dank voor uw begrip.

Kan mijn afspraak nog doorgaan?

In principe kan uw afspraak doorgaan, mits u geen klachten heeft gerelateerd aan het coronavirus. In de week voor uw afspraak ontvangt u van ons een afspraakherinnering met het verzoek om een vragenlijst in te vullen (zogenaamde triage). Om uw afspraak door te laten gaan is het noodzakelijk dat u deze vragenlijst invult. Mocht u desondanks toch uw afspraak af willen zeggen, dan verzoeken wij u ons minimaal 24 uur van te voren hierover te informeren, ander kunnen er kosten in rekening gebracht worden. Bij voorkeur per e-mail op info@leidschenhof.nl.

Val ik in een risicogroep en kan ik dan nog een afspraak hebben?

Mensen in een risicogroep zijn mensen die ouder zijn dan 70 jaar, en/of één van de volgende medische aandoeningen:

 • chronische afwijkingen en functiestoornissen van de luchtwegen en longen; en/of
 • chronische hartaandoeningen; en/of
 • diabetes mellitus; en/of
 • nierafwijkingen die leiden tot niertransplantatie of nierdialyse; en/of
 • verminderde weerstand door auto-immuunziekte, orgaantransplantatie, asplenie, chemotherapie, bestraling voor kankerbestrijding of andere afweerstoornissen; en/of
 • HIV.

Indien in de risicogroep valt en u toch graag een afspraak wilt bij uw tandarts of mondhygiënist, dan verzoeken wij u ons hiervoor te bellen. Tijdens het gesprek kunnen wij dan bepalen of een afspraak eventueel mogelijk is. Dit zal dan naar verwachting een afspraak aan het begin van de dag zijn, om u als eerste patiënt van die dag te behandelen.

Welke maatregelen hebben jullie in de tandartsenpraktijk genomen?

Tandartspraktijken zijn al vele jaren gebonden aan strenge hygiëne richtlijnen waardoor wij er aan gewend zijn om op een zeer hygiënisch wijze te werken en om te gaan met patiënten. In verband met het coronavirus hebben wij daarbij nog meerdere maatregelen getroffen ter bescherming van uw en onze gezondheid.

 • Bij de balie, in de wachtkamer en in de behandelkamers geldt ook de 1,5 meter regel.
 • Patiënten worden verzocht zoveel mogelijk alleen naar hun afspraak te komen.
 • Tijdens het bezoek aan de praktijk is het niet mogelijk om het toilet te gebruiken, of uw tanden te poetsen.
 • Tijdens de behandelingen dragen onze medewerkers een gezichtsmasker.
 • Onze tijdschriften, folders en kinderspeelgoed zijn verwijderd.
 • Wij verzoeken onze patiënten om zoveel mogelijk contactloos te betalen.
 • Wij desinfecteren deurkrukken, tafeloppervlakten, stoelen regelmatig met alcohol.
 • In de behandelkamers en wachtkamer hebben wij extra luchtreinigers geplaatst.

Meer informatie kunt u hier vinden: Coronavirus: kun je weer gewoon naar de tandarts?