Ons team


Tandartsenpraktijk Leidschenhof heeft vijf tandartsen, twee mondhygiënisten en zeven assistentes. Alle vijf de tandartsen zijn reguliere tandartsen, dit betekent dat u voor al uw mondzorg bij ons terecht kunt en dat u voor orthodontische behandelingen, implantologie en kaakchirurgie door de tandarts wordt doorverwezen. Als u zich bij ons inschrijft krijgt u één vaste tandarts.

 

Kwaliteit is een van onze kernwaarden. Daarom stellen wij duidelijke grenzen tussen de handelingen die uitgevoerd mogen worden door tandartsen en door assistentes. Zo weet u als patiënt wat u bij ons kunt verwachten. De tandartsen zijn algemene tandartsen, dit betekent dat u voor al uw reguliere mondzorg bij ons terecht kunt.

 

De tandartsassistentes in onze praktijk voeren, behalve het assisteren van de tandartsen, ook preventieve, non-invasieve, handelingen uit. Hieronder vallen onder ander het geven van fluoride, het aanbrengen van sealants, het maken van afdrukken en het geven van mondhygiëne instructies. Daarnaast zullen zij u uiteraard ook vriendelijk te woord staan bij onze balie of telefoon.
In onze praktijk voeren de assistentes dus geen invasieve handelingen uit, zoals bijvoorbeeld: boren, het maken van vullingen, het uitvoeren van wortelkanaalbehandelingen, het trekken van tanden en kiezen. U kunt bij ons aan onze naambadges duidelijk zien of u door een tandarts of door een assistente wordt behandeld.

 

In ons pand is ook een tandtechnicus gevestigd. Hij is gespecialiseerd in het maken van porseleinen kronen en bruggen van de hoogste kwaliteit. Bij de vervaardiging van uw kroon- en/of brug maakt hij kosteloos een uitgebreide analyse van de kleur en mondsituatie zodat het werkstuk perfect bij uw restgebit past. Zie voor meer informatie onze Tandtechniek pagina.